Verschillende houten tuinafsluitingen voor uw tuin!

In de tuinNo Comments

You Are Here:Verschillende houten tuinafsluitingen voor uw tuin!

Genieten van een zonnige dag in de tuin kan heerlijk zijn. Graag hebben we natuurlijk ook wat privacy als we ons in de tuin begeven. Voor het afsluiten van je tuin heb je verschillende mogelijkheden. Een van die mogelijkheden zijn houten tuinafsluitingen. Deze komen voor in verschillende soorten en kleuren.

Gevlochten houten tuinafsluitingen1beschutting

Een van deze soorten houten tuinafsluitingen zijn gevlochten tuinafsluitingen. Hierbij zijn allemaal takken verweven tot een gehele schutting. Deze afsluitingen voor de tuin komen het vaakst voor met wilgenhout en hout van de hazelaar. Vaak hebben gevlochten afsluitingen een donkerbruine kleur.

Gevlochten tuinafsluitingen kunnen ook voorkomen in een kader. Hierdoor hebben deze afsluitingen nog steeds een strak en mooi verzorgd uiterlijk.

Volle houten tuinafsluitingen

Om zo veel mogelijk privacy te hebben verkiezen sommige mensen om geen gevlochten tuinschermen te nemen. Deze bevatten namelijk vaak heel kleine openingen tussen de vlechten. Ook bij volle tuinafsluitingen zijn er verschillende mogelijkheden waaruit men kan kiezen.

Een eerste keuze kan zijn uit de verschillende soorten hout. Houten tuinafsluitingen kunnen namelijk voortkomen uit heel wat verschillende bomen. Vaak voorkomende soorten zijn geïmpregneerd hout, kastanje hout en douglas houten tuinafsluitingen. Iedere soort heeft zijn specifiek uiterlijk en eigenschappen. Douglas staat bijvoorbeeld bekend om zijn 2beschuttingstabiliteit en kastanje staat bekend om zijn lage onderhoudsvereisten.

Een andere keuze is natuurlijk ook de vorm van de houten afsluitingen voor de tuin. De meest gebruikte vorm is de gewone rechthoekige kader zonder bijzonderheden. Echter zijn er vaak ook gebogen kaders beschikbaar. Deze kunnen wat meer vorm geven aan de afsluiting van je tuin.

De rechthoekige tuinafsluitingen kunnen echter ook iets bijzonder bevatten. Er zijn bijvoorbeeld houten tuinafsluitingen waarbij het bovenste deel een rooster of openingen bevat. Deze geven net dat iets maar aan de standaard rechthoekige kaders, maar hebben nog steeds een strak uiterlijk.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top