Terrasverwarming aanschaffen voor particulier gebruik

In de tuinNo Comments

You Are Here:Terrasverwarming aanschaffen voor particulier gebruik

Als je door een stadcentrum loopt, zie je ze waarschijnlijk regelmatig: terrasverwarmers. In de horeca worden ze regelmatig gebruikt in het voor- en naseizoen, maar ook in de zomer, bijvoorbeeld als het ’s avonds eigenlijk net te koud is om buiten te zitten, maar de cafés en restaurants toch graag wat extra gasten willen trekken met hun terrasjes. In de buurt van zo’n terrasverwarmer is het dan, ondanks dat het aan de frisse kant is buiten, goed vertoeven. Waarschijnlijk heb je vast wel eens gedacht: “Zo’n ding wil ik ook graag thuis hebben.” Dat kan, want ze zijn ook voor particulier gebruik te verkrijgen. Hiervan zijn er in principe twee varianten die het vaakst voorkomen: staande en hangende terrasverwarming.

Staande buitenverwarming

Staande terrasverwarmers zijn een soort palen waar warmte vanaf komt. Deze warmte-apparaten maken over het algemeen gebruik van gas. Onderaan is er meestal voldoende breedte om een gasfles kwijt te kunnen, die achter een klepje geplaatst wordt, zodat deze niet te zien is en anderen er niet zomaar bij kunnen. Dit soort buitenverwarming is te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Ten eerste zit er verschil in de oppervlakte die verwarmd kan worden. Ten tweede is het mogelijk om te kiezen uit diverse uitvoeringen. De meeste sfeer creëer je met een apparaat waarbij de vlam te zien is door een stuk glas dat er is in gemaakt. Je kunt echter ook kiezen voor een eenvoudiger model, waarbij de warmte er bovenaan uit komt via een rooster.

Hangende terrasverwarming

Je kunt er ook voor kiezen om van dit apparaat een hangend model aan te schaffen. Deze werken doorgaans op elektriciteit. Hangende terrasverwarmers bevatten warmte-elementen die door de elektriciteit verwarmd worden. Je hangt ze tegen de muur van je huis en de warmte straalt hier lekker vanaf als je in de tuin zit. Ook dit soort terrasverwarming is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen, van simpele modellen tot luxe en designmodellen. Schaf alleen buitenverwarming aan als je beschikt over een manier om je tuin te beschutten, bijvoorbeeld als je in het bezit bent van een terrasoverkapping, tuinscherm, partytent of een zeil dat je over de tuin heen spant. Anders gaat er te veel warmte verloren en merk je er helaas erg weinig van.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top