Wat zijn de kosten van een goede hovenier?

Werk / BedrijvenNo Comments

You Are Here:Wat zijn de kosten van een goede hovenier?

Een goede hovenier vinden is tegenwoordig niet eenvoudig. Het is een vak dat steeds minder mensen beheersen. Het zwaar werk en veel jongeren kiezen daardoor liever een ander beroep. Daarmee stijgen de kosten van een goede hovenier

Waar moet ik op letten als ik een offerte voor de aanleg van mijn tuin aanvraag?
Ben je op zoek naar een hovenier dan ga je natuurlijk meerdere offertes opvragen. Bij het vragen van de offerte voor de aanleg van je tuin is het belangrijk dat je goed aangeeft wat de bedoeling is. Wil je bij voorbeeld je tuinpad laten bestraten, geef dan aan hoeveel vierkante meters het is, en wat voor soort tegels of stenen er gebruikt gaan worden. Moet de hovenier zelf de tegels inkopen en meebrengen of doe je dat zelf? Wat zijn er voor aanvullende werkzaamheden? Alleen op die manier krijg je een goede offerte en kun je de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken.

Vooraf goede afspraken maken is belangrijk
Het is verstandig om vooraf af te spreken wat een de kosten voor de aanleg van de tuin zullen zijn. Men moet in staat zijn om in te schatten hoeveel werk de klus kost en op basis daarvan een goede aanbieding te doen. Als het werk meer tijd in beslag neemt is dit in principe het bedrijfsrisico van het hoveniersbedrijf, tenzij er echt sprake is van extra werkzaamheden of onvoorziene omstandigheden. Zorg ervoor dat de offerte door beide partijen is ondertekend, dit geeft je meer zekerheid als er verschil van mening ontstaat.

Kan ik besparen op de kosten van een hovenier?
Je kunt door meerdere offertes te vragen besparen op de kosten van een hovenier. Zeg er ook altijd bij dat je bij meerdere bedrijven offerte vraagt, zodat de hovenier weet dat er concurrentie is. Via het internet kun je gemakkelijk hoveniers vinden bij jou in de regio. Het is aan te raden om een hovenier  uit de buurt te zoeken zodat je geen extra geld kwijt bent aan reiskosten, die ongetwijfeld in de offerte worden doorberekend.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top