Hoe geniet je meer van je tuin?

In de tuinNo Comments

You Are Here:Hoe geniet je meer van je tuin?

We zitten graag in de tuin. En tegenwoordig ook steeds vaker. Dankzij producten als overkappingen, terrasheaters en tuinverlichting zijn goede weersomstandigheden niet langer een voorwaarde om van de tuin te kunnen genieten. Wat dan wel? Hoe haal je het uiterste uit je momenten in de tuin? Lees het hier.

Wie meer van de tuin wil genieten, dient zichzelf allereerst de vraag te stellen wat je in de tuin wil doen. Want tegenwoordig kan er veel, mede dankzij de overkapping, pergola of veranda, waarmee je altijd droog zit. En de spullen die je erin zet dus ook. Dat houdt in dat je een stuk meer artikelen in de tuin kunt zetten, om de dingen te kunnen doen, die je er wil doen. Wil je de tuin vooral gebruiken om in te koken? Bijvoorbeeld om het in je huis fris te houden? Dan heb je een buitenkeuken nodig. Een goede barbecue kan al voldoende zijn. Maar echte kookliefhebbers hebben ook de keuze uit vele luxe inbouwbarbecues, te bestellen met complete keukenmodule. Hiermee wordt het echte keukengevoel verkregen. Wil je juist een tuin waarin lang getafeld kan worden met vrienden of familie? Dan moet je voor een ruime tuintafel kiezen. Toch liever een tuin waarin je vooral heerlijk kunt relaxen? Dan is het belangrijk er een ruime, comfortabele loungeset in te plaatsen.

De onderhoudsvriendelijke tuin

Meer genieten van de tuin lukt ook door te zorgen voor een zo onderhoudsvriendelijk mogelijke tuin. Wie weinig werk heeft aan de tuin, heeft immers meer tijd om ervan te genieten. Zorg bijvoorbeeld voor zoveel mogelijk bestrating en maak de voegen dicht met epoxy-houdende voegenmortel. Zo kan er geen onkruid tussen groeien. Je kunt ook een geultje graven tussen de borders en de bestrating, die er bij een regenbui voor zorgt dat de gronddeeltjes in de border blijven en de bestrating niet bevuilen. Wees ook spaarzaam met het aantal bloeiers in je tuin. Dit scheelt je niet alleen werk, maar maakt je tuin ook rustiger.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top