De tuintends van 2017

In de tuinNo Comments

You Are Here:De tuintends van 2017

Tuinen veranderen steeds. De moderne tuin van 2017 is een strakke tuin. Vooral de moderne jeugd wil tegenwoordig een strakke tuin met weinig onderhoud. Een strakke tuin is trendy en eigentijds. Het is vooral de jeugd die niet graag in de tuin werkt als ze ’s avonds thuiskomen van het werk. Ze willen een tuin waarin ze tot rust komen. Dat kan dus in een strakke tuin. Een strakke tuin zorgt voor rust en harmonie. Om tot rust te kunnen komen in een tuin moet de vormgeving in orde zijn. De lijnen die je in de tuin kunt aantreffen moeten allemaal symmetrisch ten opzichte van elkaar lopen. Pas dan zal een tuin rust uitstralen. De tuintrends van tegenwoordig stralen rust uit.

De opbouw

Wanneer je weet wat je allemaal in de tuin wilt hebben, kan je daarvoor verschillende tuinarchitecten laten komen, en een voorlopige offerte laten opmaken. Je zal aan moeten geven wat je zeker in de tuin wilt hebben. Het is tegenwoordig belangrijk dat er lounge hoek in de tuin aanwezig is. Er moeten heerlijke loungestoelen in staan met fijne kussens. De loungehoek moet overkapt zijn. Je kunt ook wensen dat er een tafel in staat met een vuurhaard. Door de vuurhaard zit iedereen behaaglijk in de loungehoek. Een vuurhaard straalt naar alle zijden warmte uit. Je zou eventueel kunnen barbecueën door gebruik te maken van de vuurhaard.

Tegenwoordig worden er vaak stoelen gebruikt die een rieten uiterlijk hebben. Het is geen riet maar een kunststof zodat ze tegen weer en wind kunnen. Je moet ’s avonds alleen de kussens opruimen.

Je kunt ook aangeven aan de architect dat je een strakke vijver wilt hebben. Omdat je ook bloemen wilt hebben, kan je de tuin op laten sieren met mooie bloempotten. Aangeven wat voor soorten planten je eventueel in de tuin wilt hebben, is ook van belang. Er wordt tegenwoordig gekozen voor een minimalistische tuin. Dus weinig bloemen waardoor het onderhoud minimaal is.

Aan het werk

De tuinarchitect zal geheel vrijblijvend een plan maken met de tegenwoordige tuintrends en de kosten ervan. Wanneer de plannen zijn ontvangen, kies je die architect uit die jou het beste lijkt. Met de architect die je uitkiest zal je alles nog een keer doornemen en eventuele aanpassingen aanbrengen. Dan zal de architect het definitieve ontwerp maken. Daarna, als de tekening klaar is, kan de tuinder die je hebt uitgekozen, de tuin gaan aanleggen.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top