Tips voor het onderhouden van houten tuinmeubelen

In de tuinNo Comments

You Are Here:Tips voor het onderhouden van houten tuinmeubelen

Als je houten tuinmeubelen hebt aangeschaft dan wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Toch kan het onderhouden van tuinmeubelen lastig zijn, omdat hout snel stof en vuil aantrekt. Naast dat het viezigheid aantrekt, verliest het ook snel de glans die het op het moment van aankoop had. Deze slijtage is uiteraard zonde en wil je het liefst voorkomen. Aangeraden wordt om regelmatig je meubelen te polijsten en goed schoon te houden.

Voorkomen van schade

Slijtage en andere soorten van schade aan houten tuinmeubelen heeft te maken met verschillende factoren. De meest voorkomende factor is het niet goed onderhouden van de meubelen. Als je voor houten tuinmeubelen kiest, moet je deze regelmatig schoonhouden door ze te reinigen. Om de glans te behouden dient er regelmatig gepolijst of gewaxt te worden. Het opbergen van de meubelen in het winterseizoen is een goede optie, maar zorgt er niet voor dat je meubelen geen schade meer oplopen. Je zult er dan namelijk wel voor moeten zorgen dat de tuinmeubelen voorzien zijn van een goede hoes. Anders is het mogelijk dat het in aanraking komt met vocht en licht.

Onderhouden van tuinmeubelen

Of je nu een loungestoel of een heel tuinset hebt aangeschaft, ze dienen allemaal onderhouden te worden. De belangrijkste manier van schoonmaken is het stofvrij houden van de meubelen. Doe dit een aantal keer per week en je zult merken dat je meubelen mooi intact blijven. Je kunt hier een doekje voor gebruiken of een borstel. Let wel op dat je de meubelen niet beschadigt met de borstel. Gebruik tijdens het schoonmaken ook geen zeep met water. Dit kan voor lelijke vlekken zorgen.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top