Jacuzzi kopen? Dit is het verschil tussen een hottub, spa en whirlpool

In de tuinNo Comments

You Are Here:Jacuzzi kopen? Dit is het verschil tussen een hottub, spa en whirlpool

Heerlijk ontspannen in je eigen tuin. Je hoofd leeg maken en je lichaam volledig laten relaxen door de warmte. Even een moment voor jezelf. Dat lijkt je wel wat, thuis genieten in een jacuzzi!

Je bent al op zoek naar een geschikt model voor in je tuin. Je stuit alleen op een probleem: wat is het verschil tussen een jacuzzi, hottub en whirlpool? En is een spa dan anders? Door de bomen zie je het bos van de warme baden inmiddels niet meer. Wij helpen je verder!

Spa

Een spa is eigenlijk de verzamelnaam van alle warmwaterbaden. Een jacuzzi, whirlpool en hottub zijn dus allemaal spa’s. Spa staat letterlijk voor Sanitus Par Aqua. Dat betekent: gezondheid door water. Een toepasselijke naam voor wat een spa doet voor je lichaam en geest. Een spa kenmerkt zich door warm water en water- of luchtjets die gewrichten en spieren masseren. Ze zorgen voor een ontspannen gevoel.

Daarnaast is de term een naam voor een wellness centrum waarin je een dag meerdere baden kan bezoeken.

Whirlpool

Een whirlpool is dus ook een spa. Een whirlpool geeft aan wat voor functie het bad heeft. Een whirlpool bevat ‘whirls’. Dat is kolkend water of zijn waterstralen. Bij een whirlpool wordt het water ook bewogen door pompen, niet alleen door jets. Het effect hangt af van de kracht van de pompen. De waterkolk die ontstaan in het water is goed voor je lichaam en geeft een ontspannen gevoel.

Hottub

Een hottub is eigenlijk de voorloper van een spa. Echte, originele hottubs zijn gemaakt van hout en hebben een ronde vorm. Vroeger werden ze verwarmd door hout dat gestookt werd. Tegenwoordig is dit vervangen voor een elektrische verwarming, zodat je niet heel lang hoeft te wachten om te genieten van het warme water. De hottubs van nu hebben nog steeds een nostalgische uitstraling, maar ze zijn wel wat gemoderniseerd. Een hottub is niet altijd meer gemaakt van hout, maar het heeft wel een hout-look. Een hottub geeft een authentieke uitstraling aan jouw tuin! Let er wel op dat het geen jets en massage pads heeft. Een hottub is dus letterlijk: een bad warm water. Zonder de technische snufjes van bijvoorbeeld een jacuzzi.

Jacuzzi

Een Jacuzzi is eigenlijk een merknaam, niet een term voor een groep baden. Een jacuzzi is dus ook een spa of whirlpool. Als je op zoek bent naar een jacuzzi, dan ben je eigenlijk op zoek naar spabaden. Jacuzzi is vervolgens het merk. Een jacuzzi heeft vaak net als een spa of whirlpool, masserende pads die voor ontspanning zorgen.

Fonteyn.nl heeft Jacuzzi’s in haar assortiment, maar ook andere merken en een huismerk. Wil jij dus een jacuzzi of spa? Bekijk het hele aanbod op Fonteyn.nl.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top