De Juiste Verzorging van je Tuin

In de tuinNo Comments

You Are Here:De Juiste Verzorging van je Tuin

Is jouw tuin een echte wildernis of juist een kale plek waar niets mee te beginnen is? Dat is heel jammer, wat een tuin kan juist zo’n fijne plek zijn om lekker te relaxen. Je kunt bij Tuincentrum Koeman en nog vele andere tuincentra zo een hoop mooie spullen halen om je tuin aan te kleden. Maar waar moet je nou aan denken bij de inrichting van je tuin? Hoe kun je het beste je tuin inrichten? Wat voor spullen heb je nou nodig om in de tuin te kunnen werken? En wat voor dingen heb je nodig om juist in je tuin te kunnen relaxen? Dat zijn dingen waarover wij je graag willen informeren.

De Inrichting van Je Tuin

Je kunt als een kip zonder kop aan de slag gaan om allerlei planten, bomen en bloemen in je tuin te zetten en ergens een zitplek creëren, maar dan is er alle kans van dat je niet uit gaat komen met alles dat je in je tuin wilt hebben. Het is dus handig om van tevoren een plan te maken. Maak een tekening van je tuin en zet hierbij de afmetingen. Daarin kun je dan aan de slag om een bouwtekening te maken. Je hebt in ieder geval een terras en eventueel een verhard pad er naartoe. Dit terras moet voldoende ruimte hebben voor een tuintafel en een stel tuinstoelen. Ook een barbecue moet je er kwijt kunnen als je daarvan houdt. Daarnaast moet je een zitplek met wat schaduw creëren. Geef alles voldoende ruimte zodat je nog wat speling hebt.

Waar Let Je Op?

Bij het uittekenen van je tuin moet je in gedachten houden op welke plek van je tuin de meeste zon schijn. Het is handig om daar je terras of verharde zitplek te hebben. Je kunt namelijk schaduw creëren als je even uit de zon wilt. Een schaduwplek zonnig maken is een heel stuk lastiger. Daarnaast moet je bedenken hoe je het bloemige gedeelte van je tuin wilt inrichten. Wil je alles een beetje verspreid over je hele tuin of ben je juist een fan van borders of potten? Wil je veel hele planten en bomen of juist veel laaggroei? Daarnaast moet je rekening houden met eventuele inkijk in je tuin. Vind je die prima of scherm je die liever af met een hoog tuinhek of een paar hoge coniferen of haagplanten? En wil je veel kleur in je tuin of vind je het juist mooi om zoveel mogelijk planten in dezelfde kleursoort te hebben?

Wat Heb Je Nodig?

Natuurlijk heb je een plek om te zitten nodig. Je moet daarom een aantal tuinstoelen of juist zon relaxte ligstoel of loungestoel hebben. Een parasol kan handig zijn om tijdens hete dagen wat schaduw te creëren. Daarnaast heb je wat spullen nodig om je tuin in orde te houden. Een heggenschaar, knipschaar, bladblazer en eventueel een grasmaaier zijn dus vast geen overbodige luxe. Als je stenen op je terras hebt kan een schoffel je helpen om het onkruid tussen je stenen vandaan te halen. En je hebt natuurlijk tuinaarde en andere plantverzorging nodig. In de zomer heb je dan nog een tuinslang nodig om je planten en bloemen van water te voorzien.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top