3 tips voor de bescherming van jouw tuin

In de tuinNo Comments

You Are Here:3 tips voor de bescherming van jouw tuin

De weersomstandigheden kunnen het hele jaar door nogal verschillen. En dit kan invloed hebben op jouw tuin. Planten kunnen verdorren en grote kans dat na een windvlaag het tuinmeubilair flink verschoven is. Aan jou dus de taak om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat je tuin het hele jaar door mooi blijft. En als je toch hiermee aan de slag gaat, is het verstandig om ook eens naar de andere factoren te kijken die je tuin kunnen beschadigen. Wij geven een aantal handige tips, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Houd je gazon mooi

Om het grasveld in je tuin kan je een aantal dingen doen, zoals geregeld het gazon maaien en voorzien van meststoffen. Maar met je gazon kan ook beschadigen als je net even niet kijkt. Bijvoorbeeld doordat de kat van de buren jouw gazon ziet als een grote kattenbak. Als je het beestje net hebt betrapt nadat deze heeft staan plassen op het gras, kan je het beste gelijk water over de urine gooien. Zo voorkom je dat het gras als het ware weggevreten wordt. Om dit in de toekomst te voorkomen, kan je bijvoorbeeld citrusspray gebruiken. Of spaan dun kippengaas over het gazon heen, zodat de kat hier niet meer overheen kan lopen.

Bescherming tegen de wind

De windvlagen zijn soms zo heftig dat je plantenbakken en tuinmeubelen omvallen. Na een storm kan je terras dan ook een flinke ravage zijn. Om dit te voorkomen gebruik je een windscherm. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals een mobiel windscherm of een oprolbaar windscherm. Zo houd je niet alleen alles op je terras op z’n plek, maar kan jij ook gerust buiten zitten bij mooi weer zonder last te hebben van een koude wind in je nek. Windschermen zijn verkrijgbaar bij een tuincentrum, maar een windscherm online kopen is natuurlijk ook mogelijk.

Extreme droogte

n Nederland hebben we niet alleen te maken met regen en wind, maar ook met extreme droogte. Denk maar eens aan de extreme lange en hete zomer van dit jaar. Voor ons een heerlijke kans om extra van de zon te genieten, maar voor je planten is deze hitte niet altijd even prettig. Zet planten bij deze hoge temperaturen het liefst zo veel mogelijk in de schaduw. Als dit niet kan, is het handig om de planten af te dekken. Wees verder voorzichtig met te veel extra water geven, dit kan juist een overkill zijn. En als je de planten water geeft, is het verstandig om een moment te kiezen waarop het minder warm is zoals vroeg in de ochtend of later in de avond. Zo voorkom je dat het water gelijk verdampt door de warme zon.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top