Een dennenboom is ideaal voor elke tuin!

In de tuinNo Comments

You Are Here:Een dennenboom is ideaal voor elke tuin!

Als de feestdagen weer zijn afgelopen, halen we de kerstversieringen weer uit onze woonkamer. En daar hoort de kerstboom ook bij. Deze dennenbomen worden naar een verzamelpunt gebracht, waar ze vervolgens worden versnipperd. En dat is best een beetje zonde, want als je goed voor de dennenboom zorgt, blijft deze mooi en kan je deze boom prima in je tuin planten. Deze boom staat niet alleen heel erg mooi in jouw tuin, maar heeft is ook nog eens zeer eenvoudig in het onderhoud. Content Content Content Content Content Content Content Content Content Content Content

Altijd een schaduw

Bij het planten van een dennenboom is het wel belangrijk dat je even goed nadenkt over waar je deze precies gaat planten. Een dennenboom kan namelijk ontzettend hard groeien, waardoor je na verloop van tijd een gigantische boom in je tuin kan hebben staan. Het is heerlijk om altijd een plek met schaduw te hebben, maar als je hiermee de buren het zonlicht in hun tuin ontneemt dan komt dat de sfeer natuurlijk niet ten goede. Zorg daarnaast dat de dennenboom zelf ook genoeg ruimte krijgt om te groeien. De boom kan niet alleen heel groot worden, maar ook de wortels zullen veel voedingsstoffen uit de grond nodig hebben.

Keuze uit verschillende soorten

Wil je een dennenboom aanschaffen? Dan heb je zelfs keus uit verschillende soorten. Zo is er de blauwspar, die een blauwgroene gloed over de takken heeft. Deze boom herken je naast de mooie gloed ook aan de volle takken. Een zeer mooie dennenboom om, zolang het formaat het toelaat, jaarlijks weer uit de tuin te halen en te gebruiken als kerstboom. Of kies voor een fijnspar. Zoals de naam al aangeeft, is deze boom is minder vol. Ideaal voor kleinere tuinen. Daarnaast hebben de naalden een mooie donkergroene kleur.

Weinig onderhoud

Als de dennenboom eenmaal in de tuin staat, heb je weinig omkijken naar het onderhoud van deze boom. Vooraf moet je er goed op letten dat je de dennenboom laat wennen aan het temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Leg de boom daarom eerst twee dagen in de garage of de bijkeuken voordat je deze in de tuin plant. De eerste paar weken zal het nog nodig zijn om de boom extra water te geven. Daarna hoef je de dennenboom eigenlijk alleen maar regelmatig te snoeien.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top