Geef je planten extra voeding

In en rondom het huisNo Comments

You Are Here:Geef je planten extra voeding

Voldoende zonlicht en water zijn vaak voldoende om je planten levend te houden. Maar in sommige gevallen kunnen ze wel wat extra voedingsstoffen gebruiken om wat beter in bloei te kunnen staan. Zo wordt de plant net even iets voller. In dit geval kan jij je planten het bekende middel Pokon geven, maar er zijn op dit gebied nog een aantal andere mogelijkheden. Geef je planten bijvoorbeeld wat meststof of voorzie de pot van nieuwe grond.

Hoe herken je tekorten?

Voordat jij je planten extra voeding geeft, is het natuurlijk wel belangrijk om eerst weten of er wel behoefte is aan deze voedingsstoffen. Wanneer je een plant voorziet van teveel voeding of water, kan dit juist het tegenovergestelde effect hebben. Kijk in eerste instantie naar de bladeren van de plant. Als je een gele rand, donkere vlekken of zelfs afstervingen ziet is het verstandig om voedingsstoffen met kalium, stikstof of calcium toe te dienen.

Het belang van verpotten

Als je het idee hebt dat je plant aan het afsterven is, is het ook belangrijk om te kijken of de pot groot genoeg is. Wanneer de wortels onvoldoende ruimte hebben, zal de plant namelijk ook niet meer verder groeien. Schaf in dit geval een grote pot aan en hevel de plant over. Daarnaast is het ook belangrijk dat je minstens twee keer per jaar de plant van nieuwe grond voorziet. De voedingsstoffen in de grond zelf zullen na verloop van tijd opraken. Door een portie verse grond geef jij je plant weer genoeg voeding voor de komende maanden.

Vergeet ook het gazon niet

Naast de planten kan ook het gras in je tuin wel wat extra voedingsstoffen gebruiken. Zo blijft het gazon mooi vol en groen. Door elk seizoen meststoffen aan te brengen op het gazon, zorg je dat het gras bestand is tegen alle weersomstandigheden en sneller kan herstellen. Door deze extra voeding voorkom je ook dat het gras geïnfecteerd raakt. Wat betreft meststoffen heb je de keuze uit kunstmest of mest op basis van organische stoffen. Alle meststoffen en grond die je nodig hebt voor je planten en gazon koop je heel eenvoudig online.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top