How to: planten verzorgen voor beginners

In en rondom het huisNo Comments

You Are Here:How to: planten verzorgen voor beginners

Interieurs waar planten te vinden zijn die volop groeien en bloeien en geen donker blad te bekennen is, het is toch om jaloers op te worden. Want als je geen groene vingers hebt, is het soms nog een uitdaging om een vetplant in leven te houden. Ook eindigden de moestuintjes die je eerst met frisse moed liet groeien uiteindelijk in de prullenbak. Moet je dan echt heel veel  kennis hebben van de verschillende planten om het groen in je woning in leven te houden? Dat valt gelukkig mee. Ga naar het tuincentrum, kies een plant uit en lees vervolgens onze tips om deze in leven te houden.

Geen enkele plant is hetzelfde

Eerst is het goed om te weten dat niet alle planten dezelfde verzorging nodig hebben. Sommige planten moet je om de dag water geven, ander groen redt het prima met één keer water per week. Daarom is het altijd goed om even het etiket van de plant te checken, daar staat ook op wat er nodig is voor de juiste verzorging. Ben je vergeten om de plant water te geven en is deze gaan hangen? Giet er dan niet gelijk liters water in. Op deze manier komt er te veel water in de pot (zeker als het water geen kant op kan) en verzuip je de plant als het ware.

Zonlicht om te overleven

Planten kunnen niet zonder water, maar ook niet zonder zonlicht. Kies daarom ook een goede plek uit voor de plant. Houd er wel rekening mee dat direct zonlicht voor veel planten dan weer iets te veel van het goede is. Je zet het groen dan namelijk in de brandende zon, terwijl ze eigenlijk gematigd licht gewend zijn. Plaats daarom de planten op plekken waar gematigd licht is. Bijvoorbeeld achter de vitrage, of op de salontafel. Kijk in dit geval ook weer goed naar het etiket wat je plant nodig heeft. Dit kan ook weer erg verschillen. Planten kunnen niet goed tegen veel zonlicht, terwijl moestuintjes het nodig hebben om goed te kunnen groeien. Als je de mogelijkheid hebt, kijk dan ook eens naar de mogelijkheid om tuinkassen te gebruiken. De kassen hebben het juiste klimaat, zodat vooral moestuintjes goed kunnen groeien. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Geef het groen de ruimte

Wat vaak vergeten wordt, is dat je een plant ook moet verpotten. De voedingsstoffen die in de potgrond zitten zijn na verloop van tijd op, dan is het tijd voor een nieuwe lading grond. Daarnaast kan de plant een stuk groter zijn geworden en heeft het groen een grotere pot nodig. Zorg in ieder geval eens per jaar voor een nieuwe lading grond als het om een kleine plant gaat. Bij grotere planten doe je dit twee keer per jaar.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top