Verras je kleine spruit, bouw een schommel!

In de tuinNo Comments

You Are Here:Verras je kleine spruit, bouw een schommel!

Voor kinderen is het hartstikke leuk om lekker onbezorgd te spelen. Als je ze eenmaal los hebt kunnen wrikken van de tablet, vermaken ze zich buiten samen met hun vriendjes of in de speeltuin in de buurt. Maar soms is het prettiger om je kind wat dichterbij huis te houden, bijvoorbeeld als je aan een hele drukke weg woont. In dit geval is het een oplossing om je tuin om te toveren tot een klein speelparadijs. Zo maak jij je kind ontzettend blij en ben jij er een heel stuk geruster op. Nu is het natuurlijk een hele klus om een compleet speeltoestel te bouwen, maar begin eens klein en maak zelf een schommel. Dit is vrij eenvoudig.

Aan de slag!

Online zijn er een aantal bouwtekeningen te vinden voor een schommel. Belangrijk is dat je in ieder geval de schommel voorziet van goede constructie van stevige balken. Wat je allemaal precies nodig hebt, staat op de bouwtekening aangegeven. Het benodigde tuinhout kopen kan heel eenvoudig online, zodat je ook niet de deur uit hoeft. Zorg ook voor een goede verankering van de schommel, aangezien het speeltoestel nogal in beweging zal zijn. Dit kan door middel van een aantal extra balken in combinatie met zand.

Gebruik een schommelbeugel

Heb je een vrij kleine tuin en is het niet mogelijk om een complete constructie te bouwen voor de schommel? Dan is het alsnog mogelijk om een schommel in de tuin te hangen door middel van een schommelbeugel. Deze boor je heel eenvoudig aan een stevige muur vast. De beugel zelf heeft haken waaraan je het plankje van de schommel kunt bevestigen. Houd er in dit geval wel rekening mee of er een deur zit in de ‘schommelruimte’.  Draai bijvoorbeeld deze deur even op slot wanneer je kind aan het schommelen is, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Maak een boomschommel

Heb je een een grote achtertuin met een aantal stevige bomen? Dan is het helemaal niet nodig om zelf een complete constructie te bouwen. De schommel knoop je gewoon vast aan een stevige tak. Hiervoor gebruik je een stevig haak, zoals een marathon schommelhaak. Vervolgens kan je de zitjes voor de schommel zelf maken, of je schaft deze lekker makkelijk aan bij een speelgoedwinkel bij jou in de buurt. Het is overigens ook een optie om een hangstoel of een hangmat aan deze haken te bevestigen.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top