Boomverzorging doe je zo

In de tuinNo Comments

You Are Here:Boomverzorging doe je zo

Bomen zijn onmisbaar in de tuin. Ze geven de tuin vorm en diepte, voorzien de tuin van schaduw en bieden een woonplaats aan tientallen dieren. Grote bomen kunnen bovendien gebruikt worden om boomhutten in te bouwen en schommels aan te hangen. Bomen spelen een grote rol in het dagelijkse leven en verdienen daarom goede verzorging. Boomverzorging houdt de boom gezond, veilig en sterk, zodat jij er jarenlang van kunt genieten. In dit artikel vind je meer over de verschillende onderdelen van boomverzorging.

Bomen planten en verankeren: een goed begin is het halve werk

Goede boomverzorging begint al bij het begin: het planten van de boom. Bij het bomen planten is het belangrijk dat de boom niet te diep of te ondiep wordt geplant. Een boom te diep planten kan ervoor zorgen dat de wortels geen zuurstof en andere voedingsstoffen op kunnen nemen, waardoor de boom afsterft. Een boom ondiep planten heeft als gevolg dat de boom sneller scheefzakt bij harde wind. Aan de stam van de boom is vaak te zien hoe diep de boom bij de kwekerij geplant stond. Door deze diepte aan te houden bij het planten van de boom weet je zeker dat de boom diep genoeg wordt geplant. Het is aan te raden om de boom tegelijk met het planten te verankeren. Door de boom te verankeren zakt de boom niet scheef en is hij minder gevoelig voor zware weersomstandigheden.

Bomen snoeien: het belang van goed onderhoud

Wil je een boom veilig en in vorm houden? Dan is regelmatig snoeien van groot belang. Kleinere bomen kan je zelf snoeien, maar het snoeien van grotere bomen kan je beter overlaten aan een boomverzorgingsbedrijf. Ga je zelf aan de slag? Snoei takken altijd net boven een gezonde zijtak. Bij het snoeien van zwaardere takken is het aan te raden om eerst een inkeping aan de onderkant van de tak te zagen. Zo voorkom je dat de tak afscheurt.

Boomziektes bestrijden

Ondanks goed boomverzorging kan het voorkomen dat een boom ziek wordt. Sommige boomziektes zijn goed te behandelen, waar andere boomziektes het einde betekenen. Het behandelen van boomziektes is een flinke klus die veel specifieke kennis van bomen vereist. Daarom is het aan te raden om dit over te laten aan een ervarenĀ boomverzorgingsbedrijf. Heb je geen groene vingers en vallen de andere aspecten van boomverzorging je ook zwaar? Dan is het aan te raden om alle boomverzorging uit te besteden aan een boomverzorgingsbedrijf. Door jouw boomverzorging uit te besteden kan jij altijd onbezorgd genieten van prachtige, gezonde bomen.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top