Onderzoeken wijzen uit: Een groene tuin is goed voor je mentale gezondheid

In de tuinNo Comments

You Are Here:Onderzoeken wijzen uit: Een groene tuin is goed voor je mentale gezondheid

Naar de natuur wordt veel onderzoek gedaan. Het is een fascinerend onderwerp met die vanuit allerlei invalshoeken onderzocht kan worden. Een aantal jaren geleden is er op meerdere manieren onderzoek gedaan naar het effect van de natuur op het menselijke brein. De resultaten van die onderzoeken zijn verbazingwekkend. De aanwezigheid van natuur heeft een zeer groot effect op het menselijk brein en de drempel voor dat effect is verrassend laag. Het zicht op slechts een klein beetje natuur kan al een wezenlijk verschil maken. Hoe meer men zicht op of toegang tot de natuur heeft, hoe groter het effect. Omdat de aanwezigheid van natuur zo’n grote rol speelt in onze mentale gezondheid, is het heel belangrijk dat jouw tuin van voldoende natuur voorzien is. Dat geldt niet alleen voor de grotere tuinen. Ook een kleine stadstuin van enkele vierkante meters is de investering waard.

Het effect van de natuur op jouw brein

De aanwezigheid van natuur heeft veel positieve gevolgen. Zo zorgt het ervoor dat we beter functioneren op sociaal gebied en beter kunnen omgaan met afwijzingen en andere vormen van sociale druk. De aanwezigheid van natuur zorgt er tevens voor dat we beter om kunnen gaan met stress en wordt gelinkt aan een langere levensduur. Natuur zorgt daarnaast voor een groter reflectievermogen, een betere concentratie en betere zelfdiscipline.

Waarom investeren in de tuin de moeite waard is

Wil jij ook genieten van alle positieve effecten van de natuur? Dan is het belangrijk dat er in jouw directe woonomgeving voldoende natuur aanwezig is. Bestaat jouw tuin uit bestrating en een enkele plant? Dan is het hoog tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Wil je maximaal profiteren van alle positieve effecten? Dan is het aan te raden om de tuin te voorzien van voldoende beplanting. Door de borders goed vol te planten, te kiezen voor een prachtig gazon en de tuin alleen functioneel te bestraten, speelt de natuur in jouw tuin de hoofdrol en kan jij optimaal genieten van alle positieve effecten van de aanwezigheid ervan.

Een nieuwe tuin laten aanleggen

Wil jij een nieuwe tuin, maar is het ontwerpen en aanleggen van een tuin niet helemaal jouw ding? Dan is het aan te raden om dit over te laten aan een professional. Een hovenier in Emmen kan je helpen met het ontwerpen en aanleggen van een tuin die voldoende groen bevat. Hun jarenlange ervaring en brede kennis zorgen er voor dat ze jou uitgebreid kunnen adviseren over beplanting. Zo weet je zeker dat jouw tuin op de juiste wijze beplant wordt. Is het onderhouden van een tuin ook niet aan jou besteedt? Ook voor tuinonderhoud kun je terecht bij een hovenier in Emmen. Door jouw tuinaanleg en tuinonderhoud uit te besteden aan een professional kan jij altijd genieten van een prachtige tuin waarin je helemaal tot rust kunt komen.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top