Een tropische tuin creëren doe je zo

In de tuinNo Comments

You Are Here:Een tropische tuin creëren doe je zo

Ga jij het liefst een paar keer per jaar op vakantie naar een tropisch oord? De rust, de groene omgeving en helderblauw water, dat is gewoonweg heerlijk. Toch kunnen niet veel mensen het zich veroorloven om dit een paar keer per jaar op te zoeken. Daarom kan het een heel goed idee zijn om je tuin om te toveren tot een prachtige tropische plek. Als je een tropische tuin creëert, kun je op elk moment genieten van de rust en prachtige natuur.

Veel tropische planten

Een van de belangrijkste onderdelen van een tropische tuin zijn de tropische planten. Zorg daarom dat je voldoende planten in je tuin plaatst. Natuurlijk zijn tropische planten ontzettend mooi in een tropische tuin, maar vaak overleven deze planten het niet in Nederland. Kies daarom voor planten die ook kunnen overleven in kouder weer, zoals bamboe. Ook fruitplanten zijn een hele leuke aanvulling op een tropische tuin. Een ananasplant past hier helemaal bij!

Mooie tuinmeubelen

Om helemaal tot rust te komen in je tropische tuin, is een loungeset perfect. Om de look af te maken, kun je hier wat vrolijke kussentjes op leggen. Een buitenvloerkleed is ook ontzettend leuk voor in je tropische tuin. Leg dit vloerkleed voor je loungebank en zet er een leuk bijzettafeltje op. Zo creëer je de ideale plek om lekker te relaxen.

Een zwembad laten plaatsen

Als je op een tropische vakantie gaat, kun je op elk moment even lekker afkoelen in het water. En ook al is het in Nederland niet altijd even warm weer, een zwembad in de tuin is ontzettend fijn. In een zwembad kun je namelijk helemaal tot rust komen terwijl je lekker een baantje trekt. Daarom kun je een zwembad laten plaatsen in je tropische tuin, zo wordt het de ultieme ontspanningsplek. Ook een zwemvijver staat prachtig in een tropische tuin door de natuurlijke uitstraling.

Leuke accessoires en verlichting

Om je tropische tuin helemaal af te maken, kun je wat leuke accessoires toevoegen. Denk hierbij aan lampionnen, bloempotten, standbeelden en een mooie parasol. Stenen staan ook prachtig in een tropische tuin. Leg op een aantal plekken stenen neer van verschillende groottes. Ook verlichting kan ontzettend veel doen voor je tropische tuin. Verlicht bijvoorbeeld bepaalde elementen met spots, of hang slingers op met lampjes. Zo kun je ook ‘s avonds nog genieten van je tropische tuin. Voor de ultieme sfeer kun je nog een aantal fakkels of een vuurkorf toevoegen. Denk hierbij wel aan de veiligheid en laat voldoende ruimte vrij rondom de fakkels en vuurkorf.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top