Geniet het hele jaar van een tropisch gevoel

In de tuinNo Comments

You Are Here:Geniet het hele jaar van een tropisch gevoel

Wil je graag het hele jaar door genieten van een heerlijk tropisch vakantiegevoel? Dat kan als je je tuin omtovert tot een prachtige tropische tuin. Natuurlijk hebben we in Nederland nou niet echt bepaald een tropisch klimaat, waardoor het een stuk lastiger wordt om een echte tropische tuin te creëren. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om die heerlijke tropische sfeer in je tuin te halen. In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Veel groen: tropische planten

Een van de factoren die in elk geval zal bijdragen aan dat tropische gevoel zijn tropische planten. Veel van deze planten zullen niet overleven in het Nederlandse klimaat, maar er zijn een aantal soorten die heel goed in leven kunnen blijven, zoals bamboe, varens en bananenplanten. Sommige tropische planten moeten in de winter goed worden ingepakt of naar binnen worden verplaatst.

Een leuk plekje om te zitten

Ook een leuke plek om te relaxen mag natuurlijk niet ontbreken in jouw tropische tuin. Of je nou kiest voor een loungeset of voor vrolijke gekleurde stoeltjes, ze staan allebei perfect in een tropische tuin. Ook meubels van riet zijn ideaal om neer te zetten in een tropische tuin. Voorzie je tuinmeubelen van wat vrolijke kussentjes of plaids om de look helemaal af te maken. Dit ziet er niet alleen heel vrolijk uit, maar het zit ook nog eens extra comfortabel. Ook kan het heel leuk zijn om een hangmat op te hangen in je tropische tuin. Als je hierin gaat liggen, waan je je echt even op vakantie!

Vrolijke accessoires

Je kunt je tropische tuin helemaal afmaken met wat leuke accessoires. Niks is te gek! Zet bijvoorbeeld een paar beelden neer, of steek een aantal lampionnen in de tuin. Ook een leuke parasol mag niet ontbreken voor de ultieme tropische look. Kies bijvoorbeeld voor een parasol van riet, of juist voor een parasol met een tropische print erop. Dit maakt je tuin meteen lekker vrolijk en zomers! Wil je allerlei leuke accessoires kopen voor in je tuin? Dan kun je terecht bij Warentuin.

Water en stenen

Als je je tropische tuin een natuurlijke look wil geven, kun je aan de slag gaan met water en stenen. Maak bijvoorbeeld een paadje van stenen, of creëer een waterval met rotsen. Ook kun je kiezen voor een zwemvijver. Een zwemvijver ziet er heel sfeervol uit, en het is ook nog eens heerlijk om lekker in af te koelen op een zomerse dag.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top