Hoe moet ik mollen klemmen gebruiken?

In de tuinNo Comments

You Are Here:Hoe moet ik mollen klemmen gebruiken?

Een mollenklem is een systeem dat jou als grondeigenaar heel veel tijd scheelt bij het vangen van een mol. Daarnaast zijn mollen klemmen ook bijna altijd de eerste keer al succesvol. Mollen klemmen zijn eigenlijk niets meer dan ijzeren tangen die drukgevoelig zijn en dicht slaan wanneer er iets langs op loopt. De tang is van elektrolytisch verzinkt ijzer, waardoor hij jaren meegaat en je hem dus keer op keer opnieuw gebruiken kunt. Voor een mol is het vrijwel onmogelijk om de klem op te merken. Het resultaat is dus dat de mol gewoon door de klem heen loopt.

Het is verstandig op ten alle tijden een aantal werkende mollen klemmen in huis te hebben, omdat je hem meteen wilt zetten zodra je de mol voor de eerste keer ziet. De pakkans is namelijk veel groter wanneer de mol nog weinig gangen gegraven heeft. In dat geval gebruikt hij namelijk nog dezelfde paar gangen om zich te verplaatsen. Wanneer je langer wacht, laten we zeggen langer dan een week, heeft de mol de halve tuin al omgeploegd en kost het dus veel meer tijd om de mol te vangen.

Waarom heb je mollen klemmen nodig?

Mollen zijn zowel in de zomer als de winter actief en je weet nooit wanneer ze toe zullen slaan of besluiten van de tuin van de buren naar jouw tuin te verhuizen. Het is vaak moeilijk te achterhalen waar ze nou vandaan komen of waar ze naartoe gaan. Wanneer je in de zomer door je tuin loopt en een hoop ziet kun je er voor kiezen om de gang een stukje uit te graven en op zoek te gaan naar de mol. Dat is de truc die boeren vroeger toepaste. Een mol is namelijk met een kleine klap van de schop te doden. In de winter is dit natuurlijk al lastiger, want dan is ten eerste de grond een stuk harder, maar zit de mol ook een heel stuk dieper in de grond. Dat kan tot wel een halve meter schelen met de zomer! Dan heeft het dus weinig zin om met de spatel klaar te gaan staan! Sowieso hebben mensen tegenwoordig betere dingen te doen dan urenlang naast een molshoop te staan en te wachten tot de mol actief is. Waarom zou je dit doen als je hier ook materieel voor in kunt schakelen?

Hoe werken mollen klemmen nou precies?

Een mollenklem is eenvoudig te gebruiken en is een relatief diervriendelijke manier om een mol te vangen. De klem is op allerlei verschillende plekken toe te passen. Mede daarom zijn de mollen klemmen zo geliefd. Door de beugel die bovenop de klem te vinden is, kun je de klem gemakkelijk open maken als deze eenmaal dichtgeklapt is. Vervolgens kun je hem activeren door een klein metalen schuifje naar voren te schuiven. Hierdoor blijft de val openstaan en zal hij pas dichtklappen als het pinnetje weer wordt ingedrukt.

Mollen klemmen doden de mol direct en zorgen ervoor dat het dier niet zoveel lijdt als met andere methodes om een mol te doden. Je kunt de mol eenvoudig uit de klem halen door hem bovenop weer open te knijpen en de mol in een kliko of composthoop te laten vallen.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top