Dit jaar niet op vakantie? Haal Frankrijk dan naar je eigen tuin toe

OverigNo Comments

You Are Here:Dit jaar niet op vakantie? Haal Frankrijk dan naar je eigen tuin toe

Gaat je jaarlijkse vakantie naar Frankrijk dit jaar niet door? Niet getreurd. Ook in Nederland kun je genieten van de vakantiesferen. Zeker als je je tuin omtovert tot een Frans paradijsje. In dit artikel geef ik je tips hoe je Frankrijk in je tuin terug kunt laten komen. Een baguette erbij en een lekker rood wijntje en je wil er nooit meer weg. 

Strakke vormen en symmetrie

Een echte Franse tuin is te herkennen aan strakke, symmetrische vormen. Denk maar eens aan één van die paleistuinen die je misschien wel eens bezocht hebt tijdens je vakantie. Hier loopt vaak een pad in het midden van gras of een soort halfverharding, met daarnaast aan beide zijden een heg of ander groen. In je eigen tuin is dit ook gemakkelijk te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een pad van grind wat midden door je tuin naar achterloopt. Daaromheen kun je mooie perkjes maken met aan beide zijden dezelfde opstelling.  

Planten á la Frankrijk

Groen is iets wat niet mag ontbreken in een Franse tuin. Ga hierbij voor groen wat ieder seizoen mooi blijft. Zo voorkom je dat je tuin er in de winter somber bij ligt. Denk qua planten bijvoorbeeld aan de buxus of aan klimop. Daarnaast kun je ook best wat kleur in de tuin gebruiken. Denk aan rozenstruiken, lavendel of aan druivenplanten. Ook olijfbomen zijn prima te gebruiken in een Franse tuin. Hierdoor haal je gelijk een beetje het mediterrane van Frankrijk naar boven.

Klassieke elementen

Wil je je Franse tuin helemaal afmaken? Denk dan ook eens aan het toevoegen van klassieke elementen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een pergola die je laat begroeien met een druivenplant. Ook kun je denken aan een klassiek bistrosetje waardoor je een leuke zithoek kunt creëren in je tuin. Heb je in je tuin een standaard schuurtje staan, dan kan het best zijn dat deze niet echt één wordt met de tuin. Denk er dan ook eens aan om je schuurtje mee te nemen in de Franse stijl. Zo kun je het schuurtje bijvoorbeeld beplakken met steenstrips, maar je kunt hem ook stuken. Daarnaast kun je ook de ramen en deur vervangen van het schuurtje voor een klassiek exemplaar. Hierdoor is je tuin helemaal omgetoverd tot Franse tuin en hoef je eigenlijk nooit meer op vakantie. Tenminste, als het weer ook een beetje meezit. 

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top