Haag maken van Euonymus Japonicus haagplanten

In de tuin, In en rondom het huisNo Comments

You Are Here:, In en rondom het huisHaag maken van Euonymus Japonicus haagplanten

Al lijkt de Euonymus Japonicus veel op een buxus, toch vertoont het wel degelijk verschillen. Allereerst zijn daar de bladeren. Waar ze bij de buxus een wat andere vorm hebben heeft de Euonymus Japonicus langwerpige, kleine blaadjes. Deze glanzend donkergroene bladeren zijn licht gekarteld waardoor de heester een unieke en bijzondere uitstraling krijgt. In tegenstelling tot de buxus heeft de Euonymus Japonicus niet te kampen met aantasting door de buxusmot of last van schimmels. Dit maakt de Euonymus Japonicus een uitstekende buxusvervanger. We kennen deze winterharde plant ook wel onder de naam Green Spire of Japanse Kardinaalsmuts. Door de opgaande, compacte groei is de Euonymus Japonicus prima geschikt voor het vormen van hagen. Maar ook als groeps- of borderbeplanting zal de oersterke plant geweldig staan.

De Euonymus Japonicus aanplanten

De Euonymus Japonicus kan het gehele jaar door worden aangeplant, behalve tijdens een vorstperiode. Of u het nu in de volle zon of op een schaduwrijke plek wilt aanplanten maakt niet uit. Om de Euonymus Japonicus een goede start te geven kunt u de uitgegraven grond het beste vermengen met wat aanplantgrond. Geef de wortels de kans om zich eerst goed vol te zuigen met water door de kluit eerst onder te dompelen in een emmer water. Graaf de Euonymus Japonicus niet te diep in de grond en zorg de eerste periode ervoor dat het voldoende water krijgt. Het meest geschikte moment van de dag hiervoor is het vroege ochtenduur. Wilt u het aanplanten als haag? Gebruik dan een hulplijntje. Zodoende weet u zeker dat ze allemaal keurig recht in het gelid staan.

Snoeien van de Euonymus Japonicus

Om de Euonymus Japonicus in topconditie en mooi in vorm te houden is één maal per jaar snoeien aan te raden. De beste periode is aan het eind van de winter, ongeveer in maart / april. Doe dit niet op een warme, zonovergoten dag omdat er dan kans op verbranding van het blad bestaat. U kunt voor het snoeien een manuele of elektrische heggenschaar gebruiken. Daarbij nog wel even de opmerking dat een elektrische heggenschaar de blaadjes meer scheurt dan knipt. Het mooiste resultaat bereikt u dus met een handheggenschaar.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top