Het kweken van Japanse Kardinaalsmuts

In de tuin, In en rondom het huisNo Comments

You Are Here:, In en rondom het huisHet kweken van Japanse Kardinaalsmuts

De Japanse Kardinaalsmuts is bij uitstek geschikt om aan te planten in de tuin. Dankzij zijn Japanse oorsprong is het gewend aan koele winters en het wisselvallige klimaat zoals we dat in ons land kennen. Dit houdt in dat de Japanse Kardinaalsmuts winterhard is en geen blad verliest. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een groen haagje. De Japanse Kardinaalsmuts wordt gezien als een ideale vervanger van de buxus. Net als deze heestersoort is het geschikt voor iedere snoeivorm en kent het een compacte lage groei. Toch wijkt het blad wel iets af van de buxus. De Japanse Kardinaalsmuts heeft langwerpige, licht gekartelde bladeren met een donkergroene kleur. In tegenstelling tot de buxus is het resistent tegen diverse ziektes en aanvreting door de mot of rups. Daardoor is de Japanse Kardinaalsmuts een uitstekende buxusvervanger.

Snoeien Japanse Kardinaalsmuts

De Japanse Kardinaalsmuts, ook wel ‘Green Spire’ genoemd, vraagt maar weinig onderhoud. Het staat fantastisch wanneer het als haag wordt aangeplant. Bijvoorbeeld voor een erfafscheiding met de tuin van de buren, de openbare weg of tussen bestrating en het gazon. Ook in een border of als groep bij elkaar komt de Japanse Kardinaalsmuts goed tot zijn recht. Om het geheel af te maken kunt u ook nog enkele exemplaren in mooie sierpotten op uw terras of balkon plaatsen. Om de groeit te stimuleren en het goed in vorm te houden heeft de Japanse Kardinaalsmuts één maal per jaar een snoeibeurt nodig. De beste periode hiervoor is aan het einde van de winter, tijdens een bewolkte dag. Hiermee wordt verbranding van de blaadjes voorkomen.

Verzorging van de Japanse Kardinaalsmuts

Bij het snoeien hoeft u alleen de bovenzijde maar iets te toppen met een elektrische- of handheggenschaar. Omdat u daarbij de blaadjes doormidden knipt kunnen deze iets bruin verkleuren. Maar geen nood, dit herstelt zich weer heel snel. Zorg ervoor dat de Japanse Kardinaalsmuts voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. De beste tijd om ze te bewateren is in de vroege ochtenduren. Extra bemesten is in principe niet nodig. Wanneer u dat toch wilt doen kan dat met organische meststof gebeuren.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top