Een vijver in de tuin, wat zijn de mogelijkheden?

In de tuinNo Comments

You Are Here:Een vijver in de tuin, wat zijn de mogelijkheden?

Vijver

Een tuin biedt veel meerwaarde aan een huis. Een mooie, verzorgde en goed aangelegde tuin biedt sfeer en maakt het huis af. Hoe u uw tuin aanlegt of laat aanleggen is afhankelijk van de grootte van uw tuin. Sommige elementen zijn in veel tuinen terug te vinden, zoals een schuurtje of tuinhuis, bloembakken of bloempotten en een strook gras. Een vijver komt veel minder voor in tuinen. Ondanks dat de vijver niet in het rijtje met tuintrends voorkomt, betekent dit niet dat het niet mooi zou passen in uw tuin. Dit artikel geeft meer informatie over de verschillende soorten vijvers en waar u op moet letten bij het plaatsen van een vijver.

Er zijn enorm veel verschillende soorten vijvers. Zo kunt u een visvijver in uw tuin plaatsen voor de vissen die erin zwemmen. Ook kunt u een siervijver of natuurvijver aanleggen, waarbij de nadruk wordt gelegd op de combinatie van de begroeiing, de vormen in en om de vijver en de vissen. Daarnaast kan een vijver ook bedoeld zijn om in te zwemmen, al spreken we dan vaker over een zwembad.

Het type vijver is afhankelijk van onder andere de ruimte en plaats in de tuin en uw budget. Bedenk vooraf goed welke vorm vijver u wilt en welke functionaliteiten u eraan toe wilt voegen. Zo is het verstandig om bij de aanleg direct een fontein, waterval of beekloop aan te leggen als u dat wilt.

Daarnaast is het ook verstandig vooraf goed na te denken welke planten en dieren u in uw vijver wilt hebben. Hierop kunt u de vorm en diepte van de vijver aanpassen. Een ondiepe vijver warmt namelijk vrij snel op en koelt ook weer snel af. Niet alle soorten planten en vissen kunnen hier tegen.

Wilt u een vijver aanleggen? Dan is de lente hiervoor een geschikt moment. De planten kunnen dan goed groeien en geven uw vijver direct een mooie uitstraling. Let bij de keuze voor vissen op het type planten wat u in de vijver plaatst. Sommige vissoorten eten al uw planten kaal. Daarnaast woelen sommige vissoorten de hele bodem van uw vijver om. Geschikte vissen voor een heldere vijver zijn bijvoorbeeld goudwinde, goudelrits en sluierstaarten.

U kunt een vijver zelf aanleggen, waarbij benodigdheden in de lokale bouwmarkt te vinden zijn. Voor grote vijvers kunt u eventueel hulp inschakelen van professionals voor de aanleg van uw vijver. Met een vijver in uw tuin creƫert u zowel een sfeervolle tuin als ook een sfeervolle woning.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top