Zo maak je je tuin echt gezellig

In de tuinNo Comments

You Are Here:Zo maak je je tuin echt gezellig

De zomer staat voor de deur. Nog even en we kunnen weer genieten van het zonnetje in eigen tuin. Heb jij groene vingers? Dan sta je waarschijnlijk te springen om je tuin zomerproof te maken. Ben jij niet zo van het tuinieren? Dan kan het nog een hele uitdaging zijn om de tuin echt gezellig te maken. Wij hebben drie praktische tips voor je verzameld die je kunnen helpen bij het gezellig maken van de tuin.

Planten in de tuin

Heb jij een tuin vol met tegels? Dan wordt het nu toch echt tijd om dit te veranderen. Als je een gezellige tuin wilt creƫren, is het belangrijk dat je planten gebruikt. Planten bepalen namelijk vaak de sfeer in een tuin. Je hebt ontzettend veel keuze. Je kunt achter de geraniums gaan zitten, maar kunt ook kiezen voor vaste planten die elk jaar weer terug komen. Kies je voor een border of ben je toch meer van de plantenbakken? Als je voor plantenbakken kiest, kun je deze geheel naar jouw stijl maken. Denk bijvoorbeeld aan witte of zwarte betonlook potten of juist gele of rode potten.

Verschillende materialen

Tegenwoordig is het hip om verschillende materialen met elkaar te mixen. We zien dit niet alleen veel terugkomen in huis, maar ook in de tuin. Zo wordt er vooral veel hout gebruikt in de tuin, maar ook bamboe is populair. Denk bijvoorbeeld aan een bamboe schutting. Dit is toch net even ietsje anders dan een standaard houten schutting.

Met het gebruik van verschillende materialen kun je veel sfeer aanbrengen in de tuin. Kies voor een bepaalde stijl en kies hier de juiste materialen bij. Wees zeker niet bang om hout met bijvoorbeeld bamboe te combineren.

Gezellige accessoires

Als de basis is gelegd, kan het leukste deel beginnen: het inrichten van de tuin. Plaats een aantal leuke tuinmeubels in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een grote loungebank of een paar ligstoelen. Om je tuin gezellig te maken, kun je gebruik maken van accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes met een gezellige print of leuke kaarsjes. Woonwarenhuis Wezan biedt verschillende tuindecoratie aan voor elke stijl dan ook. Maar vergeet ook zeker de verlichting niet.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top