Tuinmeubelen kopen? Hier moet je op letten

In de tuinNo Comments

You Are Here:Tuinmeubelen kopen? Hier moet je op letten

De zomer staat voor de deur. De temperaturen stijgen en we kunnen weer heerlijk in de tuin genieten van het mooie weer. Hier hoort natuurlijk een goede tuinset bij. Een nieuwe tuinset is meestal een grote inverstering en je wilt natuurlijk wel de juiste tuinmeubelen kiezen. Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten als je een tuinset gaat aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan de beschikbare ruimte en de materiaalsoort.

De beschikbare ruimte

Voordat je naar de Karwei, Gamma of een andere winkel gaat, is het belangrijk dat je weet hoeveel beschikbare ruimte je in de tuin hebt. Heb je een grote tuin met veel ruimte? Of is jouw tuin iets kleiner en wil je deze groter laten ogen? Meet van tevoren de afmetingen van het terras op, zo weet je zeker dat je een tuinset koopt die ook echt past. Denk er ook aan dat je ruimte rond de tuinmeubelen vrij houdt, zodat je er ook nog omheen kunt lopen.

Ook moet je jezelf afvragen waarvoor je de tuinset gaat gebruiken. Wil je graag buiten kunnen eten aan een grote tafel? Of wil je een echte loungebank waar je op kunt relaxen?

Kies het materiaal

Er zijn erg veel verschillende tuin sets verkrijgbaar. Ze komen in allerlei soorten en maten en zo ook in verschillende materialen. Als je tuinmeubelen gaat kopen, is het goed om te kijken naar de materiaalsoort. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en vergt het verschillende soorten onderhoud. Polyrotan, aluminium en kunststof zijn vrijwel onderhoudsvrij en weerbestendig. Ook kun je deze materialen erg makkelijk schoon houden met water en zeep. Je kunt ook voor hardhouten meubelen kiezen. Let er wel op dat je houten meubels moet behandelen met olie.

Look en feel

Als je voor jezelf duidelijk hebt welke materiaalsoort je wilt gebruiken, komt het leuke gedeelte: het shoppen. Een tuinset kopen doe je op basis van persoonlijke smaak. Voor welke sfeer wil je gaan in de tuin? Houd je van modern en strak? Dan kun je voor een strakke tafel of loungebank kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de woonstijl van binnen naar buiten door te trekken, maar je kunt ook voor een hele andere stijl kiezen. Style je tuinset af met een aantal leuke accessoires. Denk aan gezellige kussentjes en een lekkere plaid.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top