Waarom u moet kiezen voor stevige schutting

In de tuinNo Comments

You Are Here:Waarom u moet kiezen voor stevige schutting

Een schutting is een erfafscheiding dat meestal gemaakt is van hout. Een schutting onttrekt als het ware datgene wat erachter ligt aan het oog. Ideaal als u dus last heeft van glurende buren of het geluid van dat blaffende buurhond.

Soorten schuttingen

Een schutting kan bestaan uit verschillende soorten hout. Een goede keus is een schutting gemaakt van geïmpregneerde vuren planken. Deze zijn fijn bezaagd, waardoor de planken nog ruw zijn en ze een robuustere look krijgen. Dit soort planken wordt vaak gebruikt bij schuttingen.

Deze vuren houten planken worden geplaatst tussen (lichtgrijze of antraciete) betonpalen en op betonplaten. Door het gebruik van beton krijgt de schutting een langere levensduur. Door de betonpalen blijft de schutting stevig staan en doordat het hout niet rechtstreeks op de grond geplaats wordt, is er geen sprake van het wegrotten van het hout. Uiteindelijk wordt het geheel afgedekt met een balklaag die over de schutting heen loopt. Een schutting met antracieten betonpalen wordt afgedekt met een deksloof, waardoor de schutting een strakke afwerking heeft.

Een ander vaak gebruikt houtsoort is Douglas Hout. Dit soort hout is van nature duurzaam, gaat lang mee en bevat geen geïmpregneerde schadelijke stoffen.

Voordelen van schuttingen

Een schutting heeft diverse voordelen ten opzichte van andere manieren om uw tuin af te schermen. Ze creëren privacy, verminderen wind- en geluidsoverlast, zijn erg duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij. Daarnaast heeft een hout beton schutting als grootste voordeel, ten opzichte van een reguliere of groene schutting, dat het belangrijkste deel van de schutting, de betonnen onderkant, zorgt voor veel stevigheid en kan niet krom trekken of rotten.

  • Privacy: het creëren van privacy is de belangrijkste reden om uw erf af te scheiden. Een schutting biedt gelijk privacy ten opzichte van een heg, die eerst naar een bepaalde lengte moet groeien.
  • Sfeer: een hout beton schutting is niet alleen functioneel, maar kan ook een sfeervolle toevoeging aan uw tuin zijn. Doordat er vele verschillende soorten zijn, is het mogelijk om een schutting uit te zoeken die precies bij uw tuin past.
  • Veiligheid: de onderkant van een schutting is het meest kwetsbare. Een schutting met een betonnen onderkant zorgt voor enorm veel stevigheid en is zeer duurzaam van aard. Het belangrijkste deel van de schutting kan immers niet wegrotten. Daarnaast is een stevige schutting een obstakel voor indringers en dus bijdraagt aan de veiligheid van uw woning.
  • Eenvoudig te onderhouden: in tegenstelling tot een heg met coniferen, heeft een hout beton schutting amper onderhoud nodig. Het heeft geen water of knipbeurt nodig.
  • Minder wind- en geluidsoverlast: ten slotte voorkomt een schutting de geluidsoverlast en wind in aanzienlijke mate.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top