De drie leukste tuintrends van deze zomer

OverigNo Comments

You Are Here:De drie leukste tuintrends van deze zomer

We hebben al een aantal dagen kunnen genieten van prachtig weer. Dit heeft ons alleen nog maar meer doen verlangen naar de zomer. Kan jouw tuin of balkon nog wel een opknapbeurt gebruiken? Of wil je het gewoon wat gezelliger maken? Om je alvast een beetje op weg te helpen, zetten we drie leuke tuintrends van de zomer 2020 voor je op een rij. Want er is niks lekkerder dan genieten van het zonnetje in jouw eigen mooie tuin. 

Een extensie van het interieur

Het is al een tijdje een trend om binnen naar buiten te halen en andersom. De tuin of het balkon wordt dan ook echt gezien als een extensie van het interieur. Probeer de stijl van de woonkamer of andere ruimte helemaal door te trekken naar buiten. Zo creëer je niet alleen rust, maar zorg je ook voor een ruimtelijk effect. Je woning loopt namelijk vloeiend over in de tuin of het balkon. Dus gebruik dezelfde kleuren en plaats leuke tuinaccessoires als kussens of muurdecoratie voor een mooi geheel. 

kunstpalm voor buiten

Hang er een tropisch tintje aan

Een echte trend van nu is de tropische tuin. Bij tropisch denken we natuurlijk allemaal direct aan palmbomen en cactussen, maar deze planten groeien niet zo makkelijk in het Nederlandse klimaat. Geen zorgen, wij hebben de oplossing! Het is namelijk mogelijk om een kunstpalm voor buiten te plaatsen. Zo creëer je op een gemakkelijke manier het tropische effect, maar hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud. Houd je niet zo van planten of bomen? Dan kun je de tropische sfeer natuurlijk ook creëren met wat leuke accessoires. Hang bijvoorbeeld een mooie poster op van een bananenplant of kies voor een andere groene opdruk. 

Kuntplanten in de tuin

Handig en lekker: een moestuin

Heb jij groene vingers? Dan vind je tuinieren vast en zeker leuk. Begin eens een moestuin! Dit is niet alleen erg handig, maar ook nog eens gezond en lekker. Je hoeft namelijk niet meer naar de supermarkt om je groente of fruit te kopen. Je kweekt zelf alles wat je lekker vindt. En wist je dat het beginnen van een moestuin helemaal niet moeilijk is? Bij elke tuinwinkel kun je accessoires aanschaffen voor je eigen tuintje.

Als je geen groene vingers hebt, maar wel wat kleur in de tuin wilt aanbrengen is het een mogelijkheid om kunstplanten in de tuin te plaatsen. Op deze manier wordt jouw tuin of balkon toch net even iets vrolijker en gezelliger.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top