Condensdroger vs. warmtepompdroger

OverigNo Comments

You Are Here:Condensdroger vs. warmtepompdroger

De meeste huishoudens hebben zowel een wasmachine als een wasdroger, en meestal gekocht uit een wasdroger aanbieding. Bij de keuze van de droger moet een belangrijke beslissing genomen worden: Wilt u een condensatiedroger of een warmtepompdroger? Voor leken zijn dit nogal betekenisloze termen. We helpen je graag bij het kiezen van het apparaat dat het meest geschikt is voor jou. De werking van de twee typen wasdrogers verschilt niet zoveel, waardoor consumenten er vaak niet precies vanaf weten. Een droger bootst het conventionele drogen van was aan een waslijn na met behulp van zijn technologie.

Wat zijn de verschillen

Een condensdroger zuigt buitenlucht aan, verwarmt deze en blaast deze vervolgens in de trommel. Het wasgoed wordt erin rondgegooid, waardoor het vocht in de lucht komt. Deze vochtige lucht moet weer uit de droger komen, dus wordt deze naar buiten gezogen. Kenmerkend voor de condensatiedroger is dat deze warme, vochtige lucht wordt gekoeld in de condensor en de vloeistof wordt opgevangen in een leeg te maken bak. De warmtepompdroger werkt op een vergelijkbare manier, alleen is de condensor uitgebreid met een energiewisselaar.

Dit onderdeel onttrekt energie aan de warme afvoerlucht, die op zijn beurt weer kan worden gebruikt om de koude toevoerlucht te verwarmen. Bij een directe vergelijking springt de energie-efficiëntie zeker in het oog. De functionaliteit van de warmtepompdroger vraagt ​​veel minder elektriciteit door hergebruik van energie. Gemiddeld verbruikt een condensdroger ongeveer 600 kWh per jaar, terwijl een warmtepompdroger slechts ongeveer 250 kWh per jaar verbruikt. Daarnaast maakt de warmtepompdroger minder geluid, wat scheelt als je het apparaat in huis bedient.

Extra informatie

In het verleden werden vaak afvoerluchtdrogers gebruikt, maar deze zijn niet meer zo gewild omdat de afvoerlucht via een slang of een vast geïnstalleerde buis naar buiten moet worden geleid. Een warmtepompdroger is iets duurder in aanschaf dan een condensatiedroger. Als u echter rekening houdt met de jaarlijkse energiebesparing, zou het voor u zeker de moeite waard zijn als u het vaak gebruikt.

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Top